Barbera
Barbera rødvin | Barbera er en druesort som findes flere forskellige steder i verden, dog mest udbredt i Italien. I vinområder som Piemonte og Californien klare druen sig rigtig godt og vinen som kommer på flaske er meget behagelig og let drikkelig.
Viser alle 6 resultater
-
v/6 flasker
Ricossa Barbera Appassimento Piemonte DOC 2021
73 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/1 tube
Ricossa Barbera Piemonte DOC 3 L. Bag-in-Tube 2021
192 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
18 %TilbudSpar 14 Kr.v/6 flasker
Ricossa Barbera d’Asti DOCG 2020
79 Kr.65 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Fratelli Alessandria Barbera d’Alba DOC 2021
118 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/1 flaske
Ricossa Barbera d’Asti Superiore DOCG 150 cl. 2015
175 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Fratelli Alessandria Barbera d’Alba ‘Priòra’ 2019
175 Kr.✓ På lager & klar til levering
Hvor er Barbera fra?
Det er en af de allermest plantede druer i Italien. På grund af det kan der til tider kommer en lidt svingende kvalitet af vin, men lad ikke dette afholde dig fra at prøve den ligefremme og meget letforståelige italiener. I Piemonte har Barbera en særlig plads, og den er nærmest blevet synonym med rødvin til egnsretter i Piemonte. Piemonte har 3 forskellige udgaver af Barbera: Barbera D’Alba, Barbera D’Asti og Barbera del Monferrato. Hvis du gerne vil prøve vin som er produceret på druen Barbera, så kan Argentina og Californien også anbefales.
Farve, duft, smag og syre
Barberas skaller indeholder et højt indhold af syre, og har en dyb blå farve. Det helt unikke ved denne drue er at den samtidig med det høje syre indhold er lav på tannin, og dette skaber en meget mørk, men let rødvin der nærmest kan føles som en hvidvin når man har den i munden, men den har stadig smagen af stor rødvin. Når man hælder vinen op i sit glas og slynger den elegant rundt, så breder der sig en duft af forskellige bitre kirsebær og krydderier.
Hvorfor skal du drikke Barbera?
Det helt unikke ved Barbera druen er det lave tanninindhold, som står i kontrast til det høje syreniveau. I de varme årgange gør denne kombination at vinen får et helt særligt og afbalanceret udtryk. Barbera er sammen med sin franske fætter Pinot Noir, noget af det rødvin som gør sig overraskende godt til fisk, specielt hvis retten domineres af tomat.
Vine produceret på Barbera går også rigtig godt til Italienske klassikere som Pizza og Pasta.