Alsace

Filter:

Pris
Den højeste pris er 185,00 kr Nulstil
kr.
kr.
Årgang
0 valgt Nulstil
Land
0 valgt Nulstil
Område
0 valgt Nulstil
Drue
0 valgt Nulstil
Volume (cl)
0 valgt Nulstil

5 produkter

Riesling Sélection 2019
68,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
85,00 kr Pr. flaske
Cave du Roi Dagobert
Riesling Sélection 2019
68,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
85,00 kr Pr. flaske
Recommend Icon
Riesling Racines and Terroirs 2019 Alsace
92,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
115,00 kr Pr. flaske
Cave du Roi Dagobert
Riesling Racines and Terroirs 2019 Alsace

Din Vinguide

TESTVINDER & BEDSTE KØB

92,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
115,00 kr Pr. flaske
Riesling 'Medaille d'Or' 2021 Alsace
71,20 kr Pr. fl. v/6 stk.
89,00 kr Pr. flaske
Cave du Roi Dagobert
Riesling 'Medaille d'Or' 2021 Alsace
71,20 kr Pr. fl. v/6 stk.
89,00 kr Pr. flaske
Riesling Alsace 2019
84,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
105,00 kr Pr. flaske
Boeckel
Riesling Alsace 2019
84,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
105,00 kr Pr. flaske
Gewurztraminer “Les Terres de Grès” 2020
185,00 kr

Alsaces anderledes druetyper 

Det er sådan at druetyperne i Alsace faktisk er noget anderledes i forhold til Bourgogne. I Bourgogne er det Chardonnay der er den alt dominerende hvidvinsdrue. Alsaces vigtigste druesorter er tilgengæld Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris, Sylvaner og Gewurtztraminer. Disse druesorter frembringes ved Vogeserne som ligger tæt på den tyske grænse. Det er både tørre, mineralske og søde hvidvine. Trods Alsace nord-østlige lokation  i Frankrig er det et af landets tørreste områder overhovedet.

Riesling ‘’Druernes konge’’

Både i Tyskland og Alsace er hvidvinens drue konge Riesling. Smagen og duften af Riesling bliver kraftigere ved langsom modning. Det er ligesom med jordbær, hvor smagen bliver kraftigere, når der ikke er så meget sol. Så druerne de modnes langsommere på grund af mindre soleksponering. Riesling dufter af  blomster, æble og honning. Smagen er aromatisk og stærk, med en stærk syre. Det er denne syre som giver Rieslingen sin stålagtige struktur, karakter og elegance. Rieslingen går rigtigt godt til fiskeretter, gerne fed fisk som laks. 

Nydes kolde

Alsace vinene bør nydes afkølet ved en 8-10 grader. Det ville derfor være smart at tage vine fra Alsace ud af køleskabet lidt før de skal serveres. På den måde vil flasken kunne nå at stige lidt i temperatur, og det giver vinene en mulighed for at åbne op for deres skønne kompleksitet og smag. En perlende vin må meget gerne serveres et par grader koldere en de traditionelle hvidvine. Lige omkring 5-7 grader og kan faktisk serveres i et champagneglas.