Lombardiet

0 produkter

Der er i øjeblikket ingen produkter i denne kollektion.

Nebbiolo druen i Lombardiet

En historisk vindyrkningszone Valtellina i den alpine del af Lombardiets vinregion producerer lette rødvine fra hoveddruen Nebbiolo, som lokalt kaldes Chiavennasca. Druesorten Nebbiolo er blevet dyrket her siden det 5. århundrede, og uden for Piemonte er Lombardiets vinregion det eneste sted, hvor druen fandt optimal terroir og klima.

En række anerkendte vinzoner 

Lombardiet, som er en stor og geografisk kompleks region, er godt placeret til at tilbyde en bred vifte af vinstile og er hjemsted for fem DOCG-, 21 DOC- og 15 IGP-titler. Oltrepo Pavese-zonen skiller sig ud blandt disse som en af ​​de større, bedre kendte regioner, ikke kun for sin funklende Oltrepo Pavese Metodo Classico DOCG, men for nylig for sin Pinot Grigio, som siden 2008 har haft sin egen uafhængige DOC (Oltrepo Pavese Pinot Grigio)

Lombardiets klima og geografi 

Lombardiets beliggenhed mellem Alperne og Po-bassinet bidrager til dets imponerende mangfoldighed af mesoklimater. For eksempel ligger vinmarkerne i Valtellina i højder mellem 230 og 765 meter og afkøles af alpine briser, som blæser øst til vest nede i dalen. På grund af det alpine kontinentale makroklima her, er den daglige temperaturvariation høj, da de solbagte skråninger mister deres varme hurtigt, og temperaturen falder drastisk om natten. Dette er anderledes fra det relativt stabile klima der findes længere nede på sletterne. Her er den gennemsnitlige luftfugtighed og temperatur højere.

To typiske druesorter i Lombardiet 

Pinot noirs smagsprofil varierer meget afhængigt af druernes herkomst og vækstbetingelser: I Italien er plantningerne af druen koncentreret i Oltrepò Pavese, og dens vine kommer med noter af solbær, hvide blomster og vanilje. Italien er også den tredjestørste avler af merlot på verdensplan. Vinstokke dyrket i norditalienske regioner som Lombardiet betragtes som eksempler på et "køligere klima" merlot: En mere jordnær, mere krydret finish med noter af boysenbær, tobak, figen, lakrids, urter.