Recommend Icon
Ricossa

Barolo Riserva 2017

Italien Piemonte

Forrygende Barolo til prisen - Det fortryder du ikke

 
199,00 kr

Lang lagringstid giver vinen sin karakteristika

Ricossa Barolo Riserva adskiller sig fra almindelig barolo ved at skulle lagre minimum 5 år fra høståret, heraf minimum 18 måneder på træ. Barolo er ikke en udpræget “pleaser”, men derimod madvin man skal give tid – og give sig tid til. Nebbiolo druen rummer vine med stor kompleksitet men også med et iboende garvesyreindhold, der tilfører vinen struktur. Ricossa Barolo Riserva er blevet til på håndhøstede druer fra forskellige zoner; Barolo, Castiglione Falletto, Serralunga og la Morra. Vinen er lagret 24 måneder på store egetræsfade med efterfølgende årelang lagring på tank og flaske før frigivelse.

Ricossa Barolo Riserva - duften er skovbunden

Duften har komplekst parfumerede aromaer af skovbund, læder og røde roser, eg fra fadlagringen samt æteriske aromaer af bolværk og kamfer. Smagen har en dejlig blanding af fylde og fasthed, der grundet syren holder alle proportioner på plads og forhindrer, at vinen bliver tung. Eftersmagen har flot længde og ender med en tør afskedssalut. Dette er uovertruffen madvin, som skabt til svamperisotto med rørhatte, rustikke gryde- og stegeretter med sul og kraft, hvor vinens fasthed får mulighed for at tæmme maden. Nydes af rummelige glas ved ca. 17˚.

Lad vinen stå i 12-24 timer for bedste resultat

Vi anbefaler, at man ikke hælder sin Barolo på en karaffel, men at man 12-24 timer før vinen skal drikkes i stedet hiver proppen op, hælder et halvt glas fra (et testglas til optrækkeren som tak for arbejdet med at åbne vinen) og sætter proppen i igen. Hæld ved servering generøst op i pokalerne, og følg vinens udvikling i glasset. Vinens udtryk vil ændre sig over 1-2 timer, hvis man har tålmodighed og koncentration til denne øvelse.

Producent, Ricossa
Alkohol, 14.0%
Størrelse, 75 (cl)
Serveringstemperatur, 17.0°C
Årgang, 2017