Petit Verdot

Filter:

Pris
Den højeste pris er 565,00 kr Nulstil
kr.
kr.
Årgang
0 valgt Nulstil
Land
0 valgt Nulstil
Område
0 valgt Nulstil
Drue
0 valgt Nulstil
Volume (cl)
0 valgt Nulstil

9 produkter

Big Chunky Red 2020
60,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
75,00 kr Pr. flaske
Busby's Mate
Big Chunky Red 2020
60,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
75,00 kr Pr. flaske
Médoc 2019
68,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
85,00 kr Pr. flaske
Château Dupa
Médoc 2019

Wine Enthusiast

90

68,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
85,00 kr Pr. flaske
Reserve, 2018
555,00 kr
Pichon Comtesse
Reserve, 2018

Robert Parker’s wine advocate

92

555,00 kr
Othello, Napa Valley, 2018
Udsolgt
Pessac Léognan Rouge, GCC, 2011
495,00 kr
Château Malartic-Lagraviere
Pessac Léognan Rouge, GCC, 2011
495,00 kr
Médoc 2015
76,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
95,00 kr Pr. flaske
Château la Fuie Saint-Bonnet
Médoc 2015
76,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
95,00 kr Pr. flaske
Pauillac 5. cru, 2018
518,00 kr
Chateau Pedesclaux
Pauillac 5. cru, 2018

Robert Parker’s wine advocate

94

518,00 kr
Pessac-Leognan, 2018
429,00 kr
Chateau Latour Martillac
Pessac-Leognan, 2018

Robert Parker’s wine advocate

95

429,00 kr
Les Pagodes de Cos 2018
565,00 kr
Les Pagodes de Cos
Les Pagodes de Cos 2018

Robert Parker’s wine advocate

93

565,00 kr

Ønske druen i blends 

Petit Verdot er en fyldig rødvin, der stammer fra det sydvestlige Frankrig (Bourdeaux). Den er meget ønsket som en blandingsdrue i røde Bordeaux blandninger på grund af dens rige farve, tannin og blomsteraroma af viol. Da Petit Verdot er en meget modig vin, så bliver den kun brugt i under 10% af blends. Druen bliver også sjældent brugt til vine som kun indeholder Petit Verdot druen, men der er vinproducenter som producere fænomonale Petit Verdot vine. Det gælder for Australien, Chile, Spanien, Californien og Washington. 

Smagen af Petit Verdot 

Petit Verdot byder på aromaer fra mørke frugter, lige fra blomme, brombær og blåbær til lidt lysere sorte kirsebær. De unikke og spændende smage som Petit Verdont indeholder er urte og blomsternoter, såsom viol, lilla, lavendel, slavie og tørrede urter. Man vil opdage at de fleste vin producenter, som arbejder med Petit Verdot. De vil lagre vinen på eg for at blødgøre den og tilføje smag af vanilje, hasselnød og mokka. indimellem kan vinen være lidt røget og rustik, ligesom røget kød. På ganen er vinen tør og fyldig med høj tannin, fed frugt og medium niveau af syre. Nogle producenter i Australien over høster sorten, og det gør vinene lidt lettere og blødere med glat tannin og noter af blåbær og vanilje.  

Petit Verdot facts 

Petit Verdot oversættes til "lille grønne", og det er højst sandsynligt, fordi denne drue er en senmodnende sort i et varmt klima. I Bordeaux betød det, at druerne ofte ikke var helt klar (f.eks. lidt grønne), når de skulle plukkes til høst. På grund af dette blev Petit Verdot kun brugt i blandinger i små mængder (normalt kun 1-2% af Bordeaux-blandingen) for at tilføje tanninstruktur, farve og urteagtige noter af viol og salvie.