Veneto
Veneto bobler kommer fra den berømte vinregion i Italien og er den tredje mest producerende vinregion. Sammen med piemonte og toscana kommer nogle af italiens mest kendte vine herfra. De bedst kendte vine fra Veneto er Valpolicella (heriblandt Amarone, Recioto og Ripasso). Hvis du vil vide mere så kan det findes i bunden af siden.
Viser et enkelt resultat
Vinregionen Veneto i det nordøstlige Italien er bedst kendt for sine mousserende Proseccos. Men denne region (hvis hovedstad er Venedig) producerer en række storslåede mousserende vine, der adskiller sig både med hensyn til druerne og de produktionsteknikker, der bruges til at fremstille dem.
Til de mousserende vin elskere
Mousserende vinelskere vil især sætte pris på Veneto-regionen, som er velsignet med en række forskellige druer og mikroklimaer, der fremmer produktionen af mousserende vine.
Vinskribenten Alessandro Torcoli sporer Proseccos voldsomme stigning i popularitet til godkendelsen af DOC Prosecco i 2009. “Dette adskilte den fra den traditionelle Prosecco fra Conegliano Valdobbiadene (DOCG Prosecco produceret kun i begrænsede mængder i området Treviso),’’
Veneto har historie og prestige
Som en vinregion bringer Veneto tyngde og historie til bordet. Dens betydning skyldes til dels mængden af Pinot Grigio, den producerer, og den massive vækst i efterspørgslen efter Prosecco. Regionen får fortsat anerkendelse for andre vine fra regionen, såsom Valpolicella, Amarone, Soave og Bardolino, som alle er med til at holde Veneto i søgelyset
Produktionen af mousserende vin i Veneto
Produktionen af bobler er noget helt særligt. Mousserende vin er et job, der kræver opmærksomhed, eksperimenter og forskning, der ofte varer i flere generationer. Venetiansk mousserende vin har en bred vifte af produkter, der har forskellige egenskaber, men har en stærk fællesnævner i kvaliteten.
Prosecco produceres i forskellige typer; fra hvid mousserende til ekstra-brut, brut, ekstra tør, tør og sød. Druerne, der anvendes, er Glera eller Prosecco, hvortil Verdisio kan tilsættes. I dag bruger nogle producenter, i stedet for at producere det med den klassiske Martinotti-metode, flaskegæring, en gammel metode, der blev fremstillet i mousserende vin i Veneto (og i andre italienske og udenlandske regioner). Denne teknik består i at aftappe basisvinen med en sukkerrester eller ved at tilsætte mosten. Når temperaturerne stiger, normalt om foråret, genoptages gæringen, og boblerne dannes.