Available Filters

Champagne

Champagne er en region i Frankrig og ikke desto mindre et verdenskendt brand. Brandet er så stærkt, at kun vine fra Champagneregionen må kaldes for Champagne. Andelen af ægte Champagne er derfor lille i forhold til andelen af mousserende vin. 

Filter

Viser alle 3 resultater

  • 23 %
    Tilbud
    Spar 70 Kr.
    Champagne Brut Carte d'Or A. Lété
    v/3 flasker

    A. Lété Champagne Brut Carte d’Or NV

    229 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • 18 %
    Tilbud
    Spar 50 Kr.
    Champagne Demi-Sec Carte d'Or A. Lété - Champagne Demi sec
    v/3 flasker

    A. Lété Champagne Demi-Sec Carte d’Or NV

    229 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • A. Lété Champagne Brut Cuvée Extra Réservée - A. Lété
    v/3 flasker

    A. Lété Champagne Brut Cuvée Extra Réservée NV

    239 Kr.

    Out of stock

    Læg i kurv

Champagne hos Greatwine

Hos Greatwine finder du et stort udvalg af forskellige typer bobler, hvor blandt andet de mest velkendte bobler, nemlig Champagnen, også er at finde.

Champagne er en populær drikke, og som oftest er den til at finde til sociale og festlige begivenheder, til fejringer eller andre situationer, hvor det er oplagt at “poppe en pagne”. Champagnen er god til at understøtte de lidt mere festlige begivenheder og er blandt andet god til at sætte stemning for en festlig aften.

Produktionen af Champagne

Men hvad er Champagne egentlig, og hvordan laves de? De fleste har før smagt Champagne og oplevet de sprudlende friske bobler, der rammer tungen, og mildt eksploderer i munden, når man tager en tår.

Champagne har sit navn efter den franske provins Champagne i det nordøstlige Frankrig. Boblerne kommer sig af den mousserende vin, som indgår i Champagnen. Den mousserende vin, som Champagnen laves på, kommer dog kun fra regionen Champagne i Frankrig – kommer den mousserende vin fra andre steder i verden, er det ikke Champagne.

Stort set al produktion af Champagne laves på de tre druer Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Menier, men små mængder af Pinot Blanc, Pinot Gris, Arbane og Petit Meslier er også vinificeret.

Måden hvorpå Champagnen laves er ved sekundær fermentering af vindruer, hvor der dannes vin med kulsyre. Til produktion af Champagne benyttes nemlig den traditionelle metode, som både Champagne og mange andre mousserende vine produceres på. Metoden bygger på, at der efter den første fermentering og flaskelagring sker en sekundær fermentering i flasken. Ved den sekundære fermentering aktiveres tilsætning af gær og sukker, og Champagnen skal herefter ligge i minimum 1½ år, for at smagen får lov at udvikle sig.

Er Champagnens størrelse dog mindre end 375 ml eller større end en 1.5 liters-flaske, anvendes en anden metode, kaldt transfer-metoden, der begynder ligesom den traditionelle metode med den sekundære fermentering i flasken. Derefter hældes vinen over i en tryktank, bundfaldet filtreres fra, og vinen pakkes derefter på nye flasker.

Leder du efter andre bobler? Se hele vores udvalg af udsøgte mousserende vine under bobler.