Mad til Oksekød

Vin til oksekød

Er du i tvivl om hvad du skal drikke til din oksemørbrad, eller din oksekøds burger. Så har vi her samlet den ideelle vinoversigt til dig. Det er en oversigt over Bordeaux, Barolo og Sangiovese vin

Bordeaux til oksekød

En vin fra Bordeaux vil give måltidet et ekstra pift. Vinen er fremstillet på delvist Cabernet Sauvignon, og det gør den perfekt til rødt kød.

Druesorten har enzymer, som er med til at nedbryde det røde kød, og de kan få kødet til at virke endnu mere mørt.

Ledsages kødet af rodfrugter eller en kraftig sauce, så anbefaler Greatwine en amerikansk Cabernet Sauvignon.

Er udskæringen uden meget fedt (mager bøf, mørbrad, roastbeef), anbefaler vi vores Bordeauxvine eller en Chianti Classico. Ledsages kødet af rodfrugter eller en kraftig sauce, så anbefaler Greatwine en amerikansk Cabernet Sauvignon.

Barolo til oksekød

  • Ricossa Barolo Riserva 2013 rødvin

    Ricossa Barolo Riserva 2016

    ✓ På lager & klar til levering

    195 Kr.

Til oksekød med fedtkant (Entrecôte), så vælg en kraftigere BordeauxRibera del DueroBarolo eller Barbaresco.

Rødvinen til culotte må gerne have god fylde og være garvesyrebetonet. Der er flere italienske vine der vil passe rigtig godt til culotte. Prøv en Montepulciano eller en Barolo. Eller prøv en vin på sangiovese druen – der fås i en “økonomisk udgave” fra Rubicone eller den dyrere udgave – Brunello.

Tilbereder du kalv i en gryderet, ragout eller andet, så vælg en Cotes-du RhoneBarolo eller Bordeaux med lidt alder. 

 

Sangiovese til oksekød

  • Giacondi Sangiovese 2018 Rubicone IGT - Giacondi Sangiovese

    Giacondi Sangiovese 2020 Rubicone IGT

    ✓ På lager & klar til levering

    49 Kr.
  • La Colombina Brunello di Montalcino 2017 - La Colombina Brunello 2017

    La Colombina Brunello di Montalcino 2018

    ✓ På lager & klar til levering

    319 Kr.

Hvis du vil have vin til pasta med kød i retten, som i bolognese eller lasagne, vil en lidt kraftigere vin stå sig godt. Gå efter de Sangiovese-baserede vine fra Toscana. Til en mere kraftig ret – krydret gryderet eller ragout er italiensk vin på druerne montepulciano eller sangiovese helt fantastiske valg – hvor det mere eksklusive valg ville være en Brunello di Montalcino, men alle mulighederne ville fungere.

La Colombina Brunello di Montalcino 2017 har en intens duft – det oplagte valg til kød. I duft og smag møder man intense nuancer af rød bærfrugt med tætte kirsebærnuancer pakket ind i modne, ungdommelige tanniner. Brugen af træ er helt som vanlig meget velintegreret og vinen fremstår med tydelig brunello-profil, der råber på et godt stykke rødt kød. 

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Brug 800 Kr. mere for at få gratis DK fragt
Din kurv er tom!

Det ser ud til, at du ikke har tilføjet nogen varer til din indkøbskurv endnu.

Udforsk vores sortiment