Mendoza

Filter:

Pris
Den højeste pris er 125,00 kr Nulstil
kr.
kr.
Land
0 valgt Nulstil
Område
0 valgt Nulstil
Drue
0 valgt Nulstil
Volume (cl)
0 valgt Nulstil

1 produkt

Malbec-Bonarda 2018, Mendoza
100,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
125,00 kr Pr. flaske
Tesoro de Los Andes
Malbec-Bonarda 2018, Mendoza
Udsolgt

Vinhistorien fra Mendoza 

Mendozas vinfremstillingshistorie er næsten lige så gammel som selve Argentinas kolonihistorie. De første vinstokke blev plantet af præster af den katolske kirke, i midten af ​​det 16. århundrede, idet de lånte landbrugsteknikker fra inkaerne og Huarpes, som havde besat landet før dem. I koloniseringsperioden, der fulgte, menes spanske missionærer at have introduceret druer. Det har overvejende været Sydamerikas meget udbredte Mission/País (kendt som Criolla Chica i Argentina), fra Spanien. Den vin som man fik fra denne drue var bestemt til sakramental brug.

Malbec den mest dyrkede drue i Mendoza 

Det er underforstået, at Malbec blev bragt til Argentina omkring midten af ​​det 19. århundrede, og dets introduktion til landet er generelt krediteret franskmanden Michel Aimé Pouget (nogle gange omtalt som Miguel Aimé Pouget). Nogle kilder hævder dog, at Malbecs etablering i Argentina går forud for Pougets ankomst. Ikke desto mindre fejres World Malbec Day den 17. April, som er den dato at Argentinas daværende præsident, Domingo Faustino Sarmiento, i 1853 officielt anmodede Pouget om at komme til Argentina fra Chile og hjælpe med at etablere vinmarker i betydeligt omfang.

Klimaet

Højde er en af ​​de vigtigste egenskaber ved Mendoza-terroiret. Der er en masse vingårdsland, der løber langs bunden af ​​Andesbjergene, og ligger i højden mellem 800 og 1200 meter over havets overflade, og det er denne højde, der modererer det varme og tørre klima i området. Varme, solrige dage efterfølges af nætter, der bliver meget koldere af vestenvinde fra Andesbjergene. Denne afkølingsperiode forsinker modningen, forlænger vækstsæsonen og bidrager med rige, modne smage til druerne, der ikke sker på bekostning af syrligheden. Vanding bliver gjort let ved hjælp af floderne, der krydser regionen. Varme og tørre høstperioder betyder at vinproducenter er i stand til at plukke deres druer efter modenhed.