Sydafrikansk rødvin
Rødvin er danskernes foretrukne vintype, og Sydafrikas rødvin bliver bedre og bedre. Sydafrika har i mere end 350 år været et vinproducerende land. På grund af de politiske sanktioner mod Sydafrika under apartheid, var det først i løbet af 1990’erne, danskere for første gang så sydafrikanske rødvine på hylderne. Sydafrikas klima med både sol, varme og kold vind fra havet gør landet i stand til at producere rigtig god rødvin.
Viser et enkelt resultat
Sydafrikas blå nationaldrue
I Sydafrika har de en helt speciel drue, og det er Pinotagedruen. Den er en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault. Pinotage er blevet til en sydafrikansk specialitet, som er blevet lavet og forædlet i de sidste 75 år, og det har givet fantastiske resultater.
Sydafrika har igennem 1990’erne plantet masser af Cabernet Sauvignon i landet, fordi de ved, at det er en drue, der sælger internationalt. Klimaet i Sydafrika passer godt til denne drue, og de producerer dem i fremragende kvalitet, med en dæmpet garvesyre og saftig frugt.
Klimaet har indflydelse på Sydafrikas vine
Vinområder i Sydafrika har bevæget sig mere syd på i de seneste år. Derhen hvor det kolde sydatlanterhav har sin indflydelse på klimaet, fordi det her er en del køligere end den mere centrale del af Sydafrika. På grund af den høje luftfugtighed i de fleste af de sydafrikanske vindistrikter er garvesyren i sydafrikanske vine mildere end vine fra lande med et tørrere klima. Det solrige vejr i Sydafrika bidrager ydermere til at opbløde garvesyren i drueskallerne, og det giver vinene en god struktur med en varm og charmerende frugtkoncentration.
Alle har deres egen strategi
Hvert vinland har sine helt egne unikke produktions- og dyrkningsvilkår, derfor er druerne ofte tilpasset til klimaet og jorden for hvert enkelt vinland. Få det fulde overblik over alle vores rødvine under vores rødvinssortiment.