Available Filters

Zinfandel

Zinfandel er en rød druesort, der primært dyrkes i Californien. Her er den tilmed den mest plantede drue. Zinfandel vin har de seneste 10 år nydt en stor succes. Den er gået fra at være undertrykt af Californiens store Cabernet Sauvignon-vin til at være anerkendt i næsten alle Californiske vinhuse. Zinfandel har mange ligheder med den italienske Primitivo-drue, og flere DNA-tests har dokumenteret, at det faktisk er den samme drue. Zinfandel giver rødvinen stor fylde og intensitet.

Filter

Viser alle 5 resultater

  • Bin 52 Zinfandel 2020 California - Zinfandel rødvin
    v/6 flasker

    Bin 52 Zinfandel 2020 California

    60 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • v/6 flasker

    The American Redwood Zinfandel ‘Bourbon barrels’ Lodi California 2021

    99 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Boneshaker Old Vine Zinfandel 2018 Lodi - vin zinfandel
    v/6 flasker

    Boneshaker Old Vine Zinfandel 2019 Lodi

    159 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Cycles Gladiator Zinfandel 2019 California - Gladiator Zinfandel
    v/6 flasker

    Cycles Gladiator Zinfandel 2019 California

    99 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Vito Negroamaro/Zinfandel Puglia 3 liter Bag-in-Box
    v/1 boks

    Vito Negroamaro/Zinfandel Puglia 3 liter Bag-in-Box

    165 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv

Historien bag druen  

Zinfandel menes at være en af de ældste druer, der stadig bruges til vinfremstilling. Forskning har vist, at den første vin lavet på Zinfandel anses for at være fra 6000 år f.v.t. og skulle være fundet i Kaukasus. Der har i mange år været en debat om, hvorvidt den italienske drue Primitivo er den samme druesort som Zinfandel. Efter mange års teoretisering står det nu klart, at de 2 druer er identiske. Stamfaderen for de 2 druer er den kroatiske Crljenak Kastelanski, der stammer fra Dalmatienkysten. 

Nem og hurtig 

Efter Californiens guldfeber i midten af 1800-tallet var der stor mangel på træer i staten. Det resulterede derfor i at antallet af Zinfandel-vinmarker steg i Californien. Der skete dog det, at i slutningen af 1800-tallet blev de fleste af vinmarkerne ødelagt på grund af vinlus. Zinfandel-sorten var blandt den første, som blev genplantet, fordi Zinfandel-druen var nem at dyrke, og så voksede den hurtigt. Hvilket er dejligt, når der f.eks. skal laves Zinfandel rødvin. 

Californisk Zinfandel

Zinfandel-druen, der længe har været forbundet med Californien, er hovedkomponenten i mange madvenlige vine med rig smag, der er dristigere end delikat pinot noir og mere tilgængelig end garvesyret cabernet sauvignon. Zinfandel druer kommer ofte fra vinstokke, der kan være et århundrede år gamle, hvilket giver dybde og kompleksitet til disse ''let at elske vine''.

Zinfandel foretrækker et varmt, men ikke hedt klima. Druerne har tynde skal, som svinder sammen under for meget sol. Et tørt klima er bedst, da de tætpakkede drueklaser kan rådne, hvis der er for meget fugt i luften.

Central Valley i Californien producerer størstedelen af ​​Californiens zinfandel til bulkvin. Californien, især i Amador County og de russiske River Valley vinregioner, har også mange vinstokke, der går mere end 100 år tilbage til Gold Rush-æraen. Gamle vin-zinfandels er mere krydrede og lidt lavere i alkohol.

Mange er enige om, at den bedste region for zinfandel vin af høj kvalitet er i Dry Creek Valley i Sonoma County, som har varme dage og kølige nætter, der er ideelle til at modne den kræsne drue. I den nærliggende Napa Valley lagres premium zinfandel ofte på nye egetræsfade, der ligner cabernet sauvignon.

Druens profil 

Hvis vi skal vælge en nationaldrue til USA, så er det Zinfandel. Selvom forskningen viser os, at Primitivo og Zinfandel er den samme sort, holder både amerikanerne og italienerne fast i, at det er 2 forskellige sorter. Smagen i den traditionelle mørkerøde og kraftige Zinfandel rødvin kan variere. Den kan gå fra de søde noter af chokolade, nødder og søde modne kirsebær til de mere krydrede noter. Zinfandel fra USA er generelt mere sød og krydret. Hvorimod den fra Italien har mere bærduft. Begge landes vin har det til fælles, at de kan være meget alkoholtunge. De kan opnå en alkoholprocent på op mod ca. 17 %.

Smart Zinfandel kendetegn

Det bedste trick, når du køber Zinfandel, er at tjekke alkohol efter volumen. En lettere Zinfandel vil have omkring 13,5% procent alkohol i sig, mens en fed og krydret Zinfandel vil have omkring 16% alkohol i sig. Håber du vil nyde godt af dette smarte kendetegn fra os her hos Greatwine.