Chablis

Filter:

Pris
Den højeste pris er 249,00 kr Nulstil
kr.
kr.
Årgang
0 valgt Nulstil
Land
0 valgt Nulstil
Område
0 valgt Nulstil
Drue
0 valgt Nulstil
Volume (cl)
0 valgt Nulstil

4 produkter

Chablis 2022
149,00 kr 229,00 kr
Domaine Fourrey
Chablis 2022

Vivino

4.2

149,00 kr 229,00 kr
-35%
Recommend Icon
Chablis 1er Cru Côte de Lechet 2022
249,00 kr 299,00 kr
Domaine Fourrey
Chablis 1er Cru Côte de Lechet 2022

Vivino

4,3

249,00 kr 299,00 kr
-17%
Petit Chablis 2022
140,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
175,00 kr Pr. flaske
Domaine Fourrey
Petit Chablis 2022
140,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
175,00 kr Pr. flaske
Chablis 1er Cru Montmains 2020
220,00 kr
Domaine Adrien Besson
Chablis 1er Cru Montmains 2020

Vivino

4.0

220,00 kr

Chablis giver rene og aromafyldte vine

Vinstokkene omkring byen Chablis gør en tør hvidvin kendt for renheden af ​​dens aroma og smag. Sammenlignet med hvidvinene fra resten af ​​Bourgogne har Chablis vin typisk meget mindre indflydelse af eg. Det mest basale Chablis er uden eg og er vinificeret i rustfri ståltanke. Mængden af ​​tøndemodning, hvis nogen, er et stilistisk valg, som varierer meget blandt Chablis-producenter. Mange Grand Cru- og Premier Cru-vine får en vis modning på egetræsfade. Men typisk er fadtiden og andelen af ​​nye fade meget mindre end for hvidvine fra Côte.

Lokation

Regionen dækker 15 kilometer (9,3 mi) × 20 kilometer (12 mi) på tværs af 27 kommuner langs Serein-floden. Jorden er kimmeridge ler med udspring af det samme kridtlag, der strækker sig fra Sancerre op til White Cliffs of Dover. Hvilket har givet navn til palæontologernes kridtperiode. Grands Crus, de bedste vinmarker i området, ligger alle på en enkelt lille skråning, vendt mod sydvest og beliggende lige nord for byen Chablis.

Vinfremstilling

Det 20. århundrede oplevede mange fremskridt inden for vinfremstillingsteknologi og praksis. Det gælder især indførelsen af ​​temperaturstyret gæring, og kontrolleret fremkaldelse af malolaktisk gæring. Et vinfremstillingsproblem, der stadig er omstridt i regionen, er brugen af ​​eg. Historisk set blev Chablis lagret på gamle træfade, der i det væsentlige var neutrale. De bidrog ikke til den karakteristiske egetræssmag (vanilje, kanel, ristet smag, kokosnød osv.), som i dag er forbundet med at lagre en vin på fade. Hygiejnen var svær at kontrollere med disse ældre fade, og de kunne udvikle fejl i vinen, herunder misfarvning. Disse gamle tønder faldt i unåde og blev erstattet af gæringstanke i rustfrit stål, som også kontrollerede temperaturer. Brugen af ​​eg blev kontroversiel i Chablis, da flere vinproducenter i slutningen af ​​det 20. århundrede gik tilbage til at bruge træfade til vinfremstilling ved brug af egetræsfade. Såkaldte "traditionalistiske" vinproducenter afviste brugen af ​​eg som i modstrid med "Chablis-stilen" eller terroir. Mens "modernistiske" vinproducenter omfavner brugen af ​​det, men ikke i samme omfang som en "New World" Chardonnay. Mængden af ​​trækul i egetræsfade, der bruges i Chablis, er ofte lav, hvilket begrænser den ristede smag, der opfattes i vinen. Sjældent vil en producent bruge eg til både gæring og modning. Grand Cru- og Premier Cru-vine er mest tilbøjelige til at bruge eg. Fortalere mener, at de har den nødvendige struktur og nok ekstrakt til at undgå at blive overvældet af eg-påvirkning. Selvom der er stilforskelle blandt producenterne, er grundlæggende AOC Chablis eller Petit Chablis sjældent egetræ. Mens chaptalisering blev udbredt i det meste af det 20. århundrede, har der været en tendens til modne årgange i de senere år, der producerer druer med højere sukkerniveauer, der har mindsket behovet for at chaptalisere.

Vil du vide mere om vores udvalg af hvidvine? 

Hvis du vil vide mere om vores sortiment af hvidvine, så tøv endelig ikke med at ringe eller skrive til os. Vi hjælper altid gerne med god sparring - helt uforpligtet. Husk, at vi leverer allerede inden for 1-2 hverdage. Se hele vores udvalg af hvidvine under Hvidvin.