Available Filters

New Zealandsk hvidvin

New Zealand er nok mest kendt for at have nogle af verdens bedste Sauvignon Blanc vine. Udover Sauvignon Blanc produceres der også dejlige Newzealandske hvidvine på Chardonnay, Viogner og Riesling. Deres varierende klima sikrer en utrolig smag i druerne, og man kan forvente at vinene er syrlige, lette og elegante. Med New Zealandsk hvidvin kan man forvente en fantastisk smagsoplevelse.

Filter

Viser et enkelt resultat

  • 23 %
    Tilbud
    Spar 30 Kr.
    Maui Sauvignon Blanc 2021 North Canterbury - Maui Sauvignon Blanc
    v/6 flasker

    Maui Sauvignon Blanc 2021 North Canterbury

    99 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv

Klima og Geografi 

New Zealandsk vin produceres primært i 10 regioner, som spænder over 1600 km fra nord til syd. Der er 3 karakteristika som definere det New Zealandske klima: breddegrad, havet og topografien. New Zealand har et tempereret klima, der påvirkes af varme vinde fra australien og kølige vinde som kommer fra Antarktis. Men disse 2 klimapåvirkninger tæmmes af havet, som sørger for at New Zealand ikke er udsat for ekstreme temperaturer. 

De new zealandske vinstokke er altsp vokset under forhold, der har gjordt somrene køliger og vintrene mildere. Vejrforhold som disse er med til at skabe druer, der er rige på frugt og dyre. 

Vin og druesorter 

De 2 absolut største druesorter er Sauvignon Blanc for de hvide og pinot noir for de røde. Det er også de 2 sorter som de fleste forbinder med New Zealand. De 2 sorter står for i alt 60% af alt vin i New Zealnd. Hvis man isolere lidt og kun kigger på det New Zealandske hvidvins marked er Chardonnay også en meget dominerende druesort. Chardonnay hersker mod nord og Sauvignon Blanc mod syd. 

Eksplosiv vækst i vinproduktionen 

Vinproduktionen ankom først senere til New Zealand i sammenligning til andre ‘’new world’’ lande som f.eks. Chile, Australien og Sydafrika. Det er på grund af at der var en stor afholdsbevægelse igennem hele 1800-tallet, og den var i stand til at holde en egentlig vinkultur nede. I den periode blev der fremstillet en lille anelse vin, men ifølge lovgivningen måtte producenterne kun sælge til hoteller. Dette forbud blev fastholdt indtil slutningen af anden verdenskrig, hvorefter der begyndte at komme salg i butikkerne, men det var først i 1960 at det blev tilladt for restauranterne at skænke vin til deres gæster. 

SIden midten af 90’erne har New Zealand taget revanche! Antallet af producenter var i 1994 på 31, og på 12 år er det steget til mere end 500, og New Zealands eksport er mangedoblet.  

Oplev andre hvidvine 

Her hos Greatwine kan du opleve mange forskellige hvidvine som kommer fra mange forskellige steder i verden. Så tag et kig på hele sortimentet vi tilbyder i hvidvin.