Viognier

Filter:

Pris
Den højeste pris er 163,00 kr Nulstil
kr.
kr.
Årgang
0 valgt Nulstil
Land
0 valgt Nulstil
Område
0 valgt Nulstil
Drue
0 valgt Nulstil
Volume (cl)
0 valgt Nulstil

4 produkter

Collezione di Famiglia Bianco Passivento Sicilia IGT 2022
76,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
95,00 kr Pr. flaske
Barone Montalto
Collezione di Famiglia Bianco Passivento Sicilia IGT 2022
76,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
95,00 kr Pr. flaske
Cataratto/Viognier IGT Sicilia 3 L. Bag-in-Box
163,00 kr
Appassite Bianco Terre Siciliane IGT 2022
76,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
95,00 kr Pr. flaske
Luna Argenta
Appassite Bianco Terre Siciliane IGT 2022

Vivino

4,3

76,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
95,00 kr Pr. flaske
Viognier, River Junction AVA, 2021
119,20 kr Pr. fl. v/6 stk.
149,00 kr185,00 kr Pr. flaske
McManis
Viognier, River Junction AVA, 2021
119,20 kr Pr. fl. v/6 stk.
149,00 kr185,00 kr Pr. flaske
-19%

En cremet smag 

Viognier er en fyldig hvidvin, der stammer fra det sydlige Frankrig. Mest elsket for sine parfumerede aromaer af fersken, mandarin og kaprifolier, kan Viognier også lagres på egetræ for at tilføje en rig cremet smag med strejf af vanilje. Hvis du elsker at prøve de dristigere hvidvine som fx Chardonnay, så er Viognier bestemt noget du vil kunne lide at prøve.

Hvis du kan lide Chardonnay er Viognier noget for dig 

Afhængigt af producenten og hvordan den er lavet, vil den variere i intensitet fra let og sprittet med et strejf af bitterhed til fed og cremet. Hvis du kan lide Chardonnay, vil du kunne lide vægten af ​​Viognier og bemærke, at den ofte er lidt blødere på syren, en smule lettere og også mere parfumeret. På ganen er vinene typisk tørre, selvom nogle producenter vil lave en off-dry stil, der pynter på Viogniers ferskenagtige aromaer. 

Den rigtige parring 

Tricket til at parre mad med Viognier vin er fuldt ud at respektere dens delikate blomsternoter og medium syre. Fokuser derfor som hovedregel på at pynte og udvide vinens kernesmag, mens du sørger for, at de fødevarer, du parrer med den, ikke er for syrlige eller fede. Et godt eksempel kan være at matche en dristigere Viognier, med kyllinge tagine med abrikoser og mandler serveret med safranris. Aromaerne i retten skal højne frugtsmagene vinen.

Enkeltsortsvine og blandingsvine 

Efterhånden som Viogniers druen begyndte at blive populær igen i 1970'erne og 80'erne. Derefter flyttede sorten gradvist ned gennem Rhône-dalen og ind i det sydlige Frankrig, hvor den ofte dyrkes i Languedoc for at producere kommercielle enkeltsortsvine, og bruges som en komponent i blandede vine. Hvidvine, hvor druen giver blandingen sin berusende parfume og fyldige krop.