Pinot Grigio/Pinot Gris
Pinot Gris (Pinot Grigio) er den samme hvide drue, men har to forskellige navne. I Frankrig er druen kendt som Pinot Gris, hvorimod den i Italien og Californien er kendt som Pinot Grigio. Navnet ”gris = grå” kommer af farven på hvidvinsdruen, som ved høsten har en grå/lyserød farve. Pinot Gris kender man særligt fra den franske region Alsace. Her giver klimaet dejlige fyldige hvidvine med sødme.
Viser alle 6 resultater
-
v/6 flasker
Giacondi Pinot Grigio 2021 Provincia di Pavia IGT
45 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Montalto Pinot Grigio 2022 Terre Siciliane IGT
58 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Girlan Pinot Grigio 2022 Alto Adige DOC
105 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
12 %TilbudSpar 60 Kr.v/1 kasse
Smagekasse – hvidvine
510 Kr.450 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Montalto Biologico Pinot Grigio 2021
62 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/12 flasker
Montalto Pinot Grigio 2022 Terre Siciliane IGT – 37,5 cl.
34 Kr.✓ På lager & klar til levering
Friuli
Pinot Grigio/Pinot Gris giver most til nogle fremragende vine fra området Friuli i det nordøstlige Italien, men druen dyrkes i øvrigt også i hele landet. Den er med til at skabe lette, friske og ret neutrale vine med en ofte markant syre. Helt kort sagt så er det vine der er lige til at smække op på bordet i de små italienske trattoriaer. Disse vine eksporteres i stort omfang til især USA.
Druens profil
Pinot Gris/grigio er en meget frygtet drue til blindsmagningen på sommelieruddannelsen, fordi rigtig mange vineksperter identificerer druen med karakteristika, som der ikke er i druens reneste form. Pinot Gris/Grigio er så påvirkelig af produktionsmetode og region, når der er tale om smagen, at den helt specifikke Pinot Gris/Grigio-smag er svær at definere. Der er dog nogle generelle smagsnoter som befinder sig i vinene. Det er mandler, røg, moden frugt, pære og lime.
Pinot Gris/grigio kan nydes med..
Pinot Gris/grigio adskiller sig fra en lang række andre hvidvinsdruer som Riesling og Sauvignon Blanc, fordi den med sit lave syreindhold matcher bedre til de sødere skaldyr og fjerkræ end til fisk. En stor fyldig Pinot Gris/Grigio passer fremragende sammen med lyst kød og kan også være et forrygende match til kalvekød. Druen er i det hele taget et godt match til det meste mad, da produktionsmetoden spiller en stor rolle i forhold til aromaerne i vinen.