Veneto
Veneto dessertvin | Veneto er en berømt vinregion i Italien og er den tredje mest producerende vinregion. Sammen med Piemonte og Toscana kommer nogle af italiens mest kendte vine herfra. De bedst kendte vine fra Veneto er Valpolicella (heriblandt Amarone, Recioto og Ripasso)
Viser et enkelt resultat
Kort intro til druen
Veneto er den ottende største vinregion i Italien, omgivet af appellationerne Friuli Venezia Giulia, Emilia-Romagna, Lombardiet og Trentino-Alto Adige.
Vinregionen Veneto producerer en bred vifte af vine, fra frodige Prosecco-stjernekastere og lækre Valpolicella til forfriskende Pinot Grigio og Soave-vine.
Produktionen af Recioto
Historien om produktionen af Recioto della Valpolicella er mærkelig og interessant. Denne vin ses som forløberen for Amarone della Valpolicella, som betragtes som en “misset Recioto”. Produktionsprocessen er faktisk den samme for begge vine, undtagen i den sidste del. Faktisk afbrydes gæringen af de sukkerarter i Recioto, der omdannes til alkohol, for at få en sød vin. Af denne grund har nogle af de ældste etiketter stadig indikationen “Recioto Amarone della Valpolicella”.
Tørringen af druerne er en naturlig proces. Når druerne er høstet, efterlades de til tørre til januar/februar i tørre og velventilerede rum. Druernes sundhed kontrolleres konstant og periodisk. Presningen finder sted i slutningen af januar eller begyndelsen af februar, afhængigt af vejret om vinteren.
Den næste fase, nemlig fermentering, foregår inde i stålbeholdere, altid efter den naturlige metode, i dedikerede rum med kontrollerede temperaturer.
For at få mest muligt ud af skindene skal moget der kaldes en “hat” knækkes flere gange om dagen. Nedbrydningen kaldes overpumpning og foregår ved, at mosten pumpes fra den nederste til den øverste del, og derved forårsages en rigtig vask af skindene. Ved at gøre dette udvindes alle de stoffer, de indeholder, fra skindene.
Resultatet af hele processen
Resultatet, der følger de tidligere produktionsfaser, er en vin med en dyb granatrød farve. Duften er intens og meget fin. Jam-agtig og livlig næse med fremragende kompleksitet. Recioto er en afbalanceret, harmonisk vin med et strejf af moden frugt og sorte kirsebær. Det er en vin med en varm og omsluttende elegance, med en betydelig længde og vedholdenhed.