Spanske bobler
Spanien er mest kendt for deres mousserende vin, Cava. Denne slags spanske bobler har en høj kvalitet og er meget populær hos danskerne, grundet den flotte balance mellem blødhed, syre og sødme. Hos Greatwine har vi udvalgt vores spanske bobler nøje med forskellige slags Cava af udsøgt kvalitet. Hvis du har brug for hjælp til at vælge den rette Cava, er du altid velkommen til at kontakte os.
Viser alle 11 resultater
-
v/6 flasker
Bodegas Ecológico Pequeños Cava Brut NV
74 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Vilarnau Cava Brut Reserva NV
89 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Dom Potier Cava Demi-Sec NV
67 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Vilarnau Cava Brut Nature Reserva Vintage 2020
88 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Vilarnau Cava Brut Reserva Rosé NV
81 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Dom Potier Cava Brut NV
67 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Vilarnau Cava Demi-Sec NV
83 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Dom Potier Cava Rosé NV
67 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/1 flaske
Vilarnau Cava Brut Rosé Reserva NV Magnum
186 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/1 flaske
Vilarnau Cava Brut Reserva NV Magnum i trækasse
239 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/1 flaske
Vilarnau Cava Brut Rosé Reserva NV Magnum i trækasse
245 Kr.✓ På lager & klar til levering
Hvad er Cava?
De spanske bobler, Cava, produceres i varierende sødhedsniveauer, der går fra den tørreste ‘brut nature’, gennem ‘brut’, ‘brut reserve’, ‘seco’, ‘semiseco’ til ‘dulce’, der er den sødeste, og farven på de forskellige Cava er enten hvid eller rosé. Druerne Macabeo, Parellada og Xarel·lo er de mest populære og traditionelle druetyper, der anvendes i produktionen. Kun vine, der produceres på den traditionelle metode, hvor vinen gennemgår en andengæring på flasken, må kaldes ‘Cava’. De vine, der produceres på andre måder må kun kaldes for ‘mousserende vine’ (vinos espumosos). Det er ikke længere tilladt at kalde Cava for 'spansk champagne' eftersom Champagne har sin egen beskyttede geografiske status.
Produktionen af Cava
Når der skal produceres Cava af typen rosé, er det ikke tilladt at blande rød- og hvidvin. Vinen skal laves via Saignée-metoden, der går ud på, at man under rødvinsproduktion på et tidligt stadie fjerner noget af den lyserøde saft fra mosten. Dette gør man for at intensivere den mængde saft, der er tilbage i rødvinsproduktionen. Den saft, der er blevet fjernet, fermenteres så separat og anvendes i rosévin. Ved Saignée-metoden anvendes druerne Garnacha, Pinot Noir, Trepat eller Monastrell. Udover Macabeu, Parellada og Xarel·lo kan Cava også indeholde druerne Chardonnay, Pinot Noir og Subirat.
Omkring 95 % af al Cava produceres i Penerés-området i Catalonien, hvor byen Sant Sadurní d’Anoia er hjem for mange af de største catalonske produktionshuse. Cava produceres også i andre byer – i Aragon, Castile og León, Extremadure, La Rioja, Basque Country, Navarre og Valencia.
Flere typer spanske bobler
Der findes også andre former for spanske bobler, der kaldes ‘achampanado’, et begreb, der bruges for utraditionelle mousserende vine. Disse spanske bobler er generelt billigere og serveres i flasken i barer eller restauranter, som specialiserer sig i netop disse mousserende vine. Selvom det ikke er Cava, er de mange steder også meget populære.