Available Filters

Parellada

Parellada er en spansk grøn druesort dyrket i Catalonien, Spanien. Sammen med Macabeo og Xarel-lo er Parellada en del af de tre traditionelle sorter, der bruges til fremstilling af Cava. Hvis du finder en mousserende vin du kunne tænke dig at købe, så kan du have den om bare 1-2 hverdage. Læs mere om selve druen i bunden af denne side.

Filter

Viser alle 6 resultater

  • Vilarnau Cava Brut Reserva spanske bobler
    v/6 flasker

    Vilarnau Cava Brut Reserva NV

    83 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Cava Demi-Sec Dom Potier spanske bobler
    v/6 flasker

    Dom Potier Cava Demi-Sec NV

    67 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Vilarnau Cava Brut Nature Reserva Vintage - Vilarnau Cava Brut Nature
    v/6 flasker

    Vilarnau Cava Brut Nature Reserva Vintage 2019

    89 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Cava Brut Dom Potier spanske bobler
    v/6 flasker

    Dom Potier Cava Brut NV

    67 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Cava Demi-Sec Vilarnau spanske bobler
    v/6 flasker

    Vilarnau Cava Demi-Sec NV

    83 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Vilarnau Cava Brut Reserva Magnum spanske bobler
    v/1 flaske

    Vilarnau Cava Brut Reserva Magnum NV

    185 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv

De 3 Cava druer

Parellada er en af de tre vigtigste og mest traditionelle druesorter der bruges til at producere Cava – Spaniens mest berømte mousserende vin. Samt kendt for sin rolle som den mest komplekse af de 3 tradionelle druesorter, der bruges til at fremstille Cava, sammen med Macabeo og Xarel-lo. Druen er oprindeligt fra bakkerne i Catalonien (Spanien) og der dyrkes stort set kun 5% af druesorten andre steder. Ca. 95% af parellada høsten bruges til mousserende cava.

Den klassiske cava-blanding giver aromaer af citrus, blomster og grønt æble til vinen og en god frugtsyre. Parellada druen oftest komplimenteres af Macabeo druen som tilføjer honning og grapefugt noter, derudover tilføjes Xarel-lo druen som giver en jordisk smag.

Hvor dyrkes Parellada

Parellada druen har det bedst i høje- og længevarende kølige højder. Druen klarer sig således også godt, når den dyrkes i højt kalkstenenstærren, såsom vinmarkerne over Penedés-dalen nær Barcelona. Disse temperaturer hjælper med at bibeholde syren, som er afgørende i produktionen af mousserende vin, og den længere vækstsæson giver tid til fuld aromatisk udvikling. På trods dens tørre forhold, så har Parellada en skarp profil som afholder sig at bevæge sig mod intens stenfrugt, fenoler eller alkohol, når de er i de rigtige hænder og dyrkes i kølige meso-klimaer.