Available Filters

Lambrusco

Lambrusco er en blå druesort der hovedsagelig bruges til vinen af samme navn i Emilia-Romagna i Norditalien. Der findes over 60 varianter af druen, som anses for en af de ældste i Italien. Alt efter i hvilket af de tre Lambrusco doc’er vinene kommer fra, hedder druesorterne noget forskelligt.

Filter

Viser alle 2 resultater

  • Donelli Rosé Spumante - alkoholfri bobler
    v/6 flasker

    Donelli Rosé Spumante – alkoholfri NV

    67 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Gavioli Lambrusco Amabile Grasparossa di Castelvetro DOC - Gavioli Lambrusco Amabile
    v/6 flasker

    Gavioli Antica Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile NV

    68 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv

Frugtig mousserende italiensk vin 

Dette er en yderst frugtig mousserende vin fra Italien. Det menes, at denne vin allerede blev dyrket i etruskiske tider. Lambrusco vin familien indholder over 60 sorter. Vinen kommer fra Emilia-Romagna regionen, hvor den traditionelt laves til en skummende mørkerød vin, osm har en bittersød hindbær- og kirsebærsmag. Men vinen findes og laves også i Lombardy, syd Tyrol, Piedmont, Puglia, Basilicata og Sicilien. I Emilia-Romagna findes der områder som bliver beskyttet og brugt til dyrkelse af Lambrusco, og det er: Lambrusco di Sorbara, Lambrusco Grasparossa di Castelvetro, Reggiano og Lambrusco Salamino di Santa Croce.   

Lambrusco har en særlig egenskab 

Lambrusco har den særprægede evne at den kan optræde som noget der læner sig op af en rødvin, bare hvor der er tilsat bobler. Det lyder en smule specielt og det er fordi, det er en specielt. Når denne type vin er vellavet som dem i vores sortiment, så giver boblerne bare mening og mulighed for at matche vinen til mad, som du normalt ikke ville parre med rødvin. Lambrusco har også tanniner som en rødvin, hvilket man ikke normalt ser i vin med bobler. 

Oplagte partnere til Lambrusco 

Charcuteri, pasta og pizza er alle oplagte til Lambrusco. Kølige røde bobler er især ekstra lækkert og forfriskende i sommervarmen eller måske til en let frokost. Der findes både mørke og rosafarvede typer Lambrusco. De mere rosafarvede versioner er mere velegnet til fisk og lettere retter. En flaske Lambrusco skal nydes mens den er ung og frisk, fordi dens friskhed kan falme med tiden.