Available Filters

Chardonnay

Chardonnay er verdens mest beplantede druesorter. Druen dyrkes stort set overalt i verden, men stammer oprindeligt fra Frankrig. Chardonnays popularitet kommer af, at være druen bag verdens største hvidvine. Druen står bag de store hvidvine fra Bourgogne og Chablis i Frankrig. Læs mere i bunden af siden, eller tag et kig på de mousserende vine der indeholder Chardonnay.

Filter

Viser alle 5 resultater

  • Bodegas Pequeños Cava Brut spanske bobler
    v/6 flasker

    Bodegas Ecológico Pequeños Cava Brut NV

    73 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Vilarnau Cava Brut Nature Reserva Vintage - Vilarnau Cava Brut Nature
    v/6 flasker

    Vilarnau Cava Brut Nature Reserva Vintage 2019

    89 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Champagne Brut Rosé Cuvée Tom A. Lété
    v/3 flasker

    A. Lété Champagne Brut Rosé Cuvée Tom NV

    269 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Veuve Devienne Blanc de Blancs Brut - veuve devienne
    v/6 flasker

    Veuve Devienne Blanc de Blancs Brut NV

    89 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Champagne Brut Cuvée Clara A. Lété - cuvee
    v/3 flasker

    A. Lété Champagne Brut Cuvée Clara NV

    295 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv

Hvid eller rød

Mousserende vin fås både som hvid- og rødvinsvarianter. Årsagen bag vinens mousserende træk indeholder meget viden. Vinens boblende og brusende tilstand kan forklares at der oftest ved gæringsprocessen absorberes kuldioxid gasser (CO2). 

Champagne laves for det meste i to forskellige stilarter, afhængig af champagnens etiket. De mest udbredte hvide champagner er lavet på Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier druesorter.

Mest udbredte drue

Chardonnay er kendt som den mest udbredte drue i verden og bliver oftest brugt til fremstilling af mousserende vine, inklusive bobler og champagne. Det er muligt at købe en ren baseret Chardonnay drue champagne, disse er mærket ”Blanc de Blancs”. Vigtigt at have øje for at der ikke er tale om en sprudlende Chardonnay.

Hovedområder for Chardonnay druen er Bourgogne og Champagne. Således også almen i New Zealand, Nord Italien, Sydfrankrig, Californien, Argentina, Chile, Australien, Slovenien, Rumænien og Bulgarien. 

Klimaer Chardonnay trives i

Chardonnay har nemt ved at tilpasse sig forskellige klimaer. Temperaturen har en indflydelse på smagen, eksempelvis kan varme område give et hint af fersken, citrus, mango mfl. Kontra det kølige temperaturer som efterlader et frisk pære, æble eller blomme smag. Vinificering har en indflydelse i forhold til smagen.

Druens nuancer

Druen er neutral med en frisk æble aroma, de forskellige lagringteknikker tilpasser smagen. Såsom lagring af egetræ tilføjer karamel-, toast- eller vanilje aroma. Omrøring, dvs. at røre den naturlige gærings gennem vinen for at øge kompleksitet. Malolaktisk gæring, en proces der omdanner skarpe æblesyre smag til cremede og bløde mælkesyre smag. Al dette tilføjer forskellige lag af smag og kompleksitet.