Rivesaltes kommer fra den rolige, bakkede region Roussillon, klemt mellem Pyrenæerne og Middelhavet nær Frankrigs sydvestlige grænse. Området er bedst kendt for sine saftige, drikkebare røde, hvilket Rivesaltes bestemt ikke er. Rivesaltes starter som en rød- eller hvidvin. Som andre dessertvine er Rivesaltes forstærket med neutral druespiritus under gæringen, hvilket standser processen. De resterende vine er søde og høje i alkohol, med et gennemsnit på 15,5 procent.
En helt unik vin proces
Vin processen er lidt vanvittig - Først lægger vinproducenter vinen i 18 til 37 liters glasflasker kaldet demi-johns og efterlader dem udenfor... i et helt år. Vinen er tildækket for at forhindre snavs i at komme ind, men ellers får Moder Natur lov til at gøre lige hvad hun vil ved saften. Temperatursvingninger, luftfugtighedsændringer, sollys og mørke påvirker vinen og forvandler frisk frugtsmag til "kogte" eller karamelliserede. Sollys ændrer farven på vinen.
Vi er så heldige
Rivesaltes er både uforgængelig og lækker. Fordi den oxideres under vinfremstillingsprocessen, kan du roligt lade flasken stå åben, og smagene forsvinder ikke eller bliver sure, som de normalt gør ved traditionelle bordvine. Det bedste af det hele er, at i disse dage er Rivesaltes i stigende grad tilgængelige uden for Roussillon. Fantastiske vingårde har nu gjort deres vine tilgængelige i andre lande - bare se her hos Greatwine hvor vi tilbyder nogle helt vildt skønne vine.