Petit Verdot er en fyldig rødvin, der stammer fra det sydvestlige Frankrig (Bourdeaux). Den er meget ønsket som en blandingsdrue i røde Bordeaux blandninger på grund af dens rige farve, tannin og blomsteraroma af viol. Da Petit Verdot er en meget modig vin, så bliver den kun brugt i under 10% af blends. Druen bliver også sjældent brugt til vine som kun indeholder Petit Verdot druen, men der er vinproducenter som producere fænomonale Petit Verdot vine. Det gælder for Australien, Chile, Spanien, Californien og Washington.
Smagen af Petit Verdot
Petit Verdot byder på aromaer fra mørke frugter, lige fra blomme, brombær og blåbær til lidt lysere sorte kirsebær. De unikke og spændende smage som Petit Verdont indeholder er urte og blomsternoter, såsom viol, lilla, lavendel, slavie og tørrede urter. Man vil opdage at de fleste vin producenter, som arbejder med Petit Verdot. De vil lagre vinen på eg for at blødgøre den og tilføje smag af vanilje, hasselnød og mokka. indimellem kan vinen være lidt røget og rustik, ligesom røget kød. På ganen er vinen tør og fyldig med høj tannin, fed frugt og medium niveau af syre. Nogle producenter i Australien over høster sorten, og det gør vinene lidt lettere og blødere med glat tannin og noter af blåbær og vanilje.
Petit Verdot facts
Petit Verdot oversættes til "lille grønne", og det er højst sandsynligt, fordi denne drue er en senmodnende sort i et varmt klima. I Bordeaux betød det, at druerne ofte ikke var helt klar (f.eks. lidt grønne), når de skulle plukkes til høst. På grund af dette blev Petit Verdot kun brugt i blandinger i små mængder (normalt kun 1-2% af Bordeaux-blandingen) for at tilføje tanninstruktur, farve og urteagtige noter af viol og salvie.