At smage Nebbiolo vine kan være en meget fængslende oplevelse, fordi de er blomsteragtige og de lette røde frugtaromaer, antyder at vinen er lettere end den er. Når du tager en tår af Nebbiolo vil du opleve en læderagtig, gribende høj tannin (afhænger af vinens stil), der virker som om den klemmer indersiden af dine læber til forsiden af dine tænder. På trods af sin garvesyrestruktur synes vinens frugtige smag af kirsebær og hindbær, understøttet med aromaer af rose og anis. I de mere kølige år bliver Nebbiolo en smule urteagtig med en mere syrlig tranebærfrugt.
Parringsforslag til Nebbiolo
Med Nebbiolos delikate aromaer, men dristige tannin, vil det være smart at søge efter mindre vildt kød, der har nok fedt til at absorbere alt den tannin. Vinens syreindhold giver den mulighed for at matche med højere syreholdige fødevarer. Hvis man vil kan man også servere en vinaigrettebaseret sauce, men det vigtigt at man husker at balancere. Det gør man ved at tilsætte nok smør, fedt eller olivenolie til at komplimentere vinenss tannin.Selvom man traditionelt har parret Nebbiolo med italiensk mad, så har der været rigtig god respons på at parre den med det asiatiske køkken.
Hjemstavnsfølelse
Nebbiolos hjemstavnsfølelse er stærk: især hvis man bevæger sig tættere på Piemonte, og jo tættere på man kommer, desto bedre bliver vinene også. Lombardiet har visse arealer, som også dyrker Nebbiolo virkelig godt. Argentina, Australien og Californien har mindre arealer, men vinene når kun sjældent højderne fra Piemonte.