Riecine

La Gioia Toscana IGT 2019

Italien Toscana

Robert Parker’s wine advocate

94

Falstaff

95

 
479,00 kr
Riecine er en af Toscanas ubesungne topproducenter, der laver nogle af regionens sundeste vine med stor renhed, elegance og virkelig sans for terroir.

Vinmageren Alessandro Campatelli

Ankomsten af vinmager Alessandro Campatelli har løftet vinene endnu et niveau, og de er mere end nogensinde tro mod subzonen, Gaiole, der med sine højtliggende marker kombinerer intensitet, saftighed og elegance.

Toscana

Riecine La Gioia er med en slidt frase husets supertoscaner, der udelukkende - og modsat så mange andre 'supervine' fra Tocana - laves på hjemmebanefavoritten sangiovese.

Drue markernes belligenhed

Druerne (100 % sangiovese) kommer fra forskellige højtliggende marker i Gaiole, alle tætbeplantede og med den rette alder, der sikrer små, smagsmættede druer. Vinen gæres i Nomblot-beton og lagres to år i 2. og 3. års franske tonneaux (500 L).

Luksusvin med en høj elegance

La Gioia er tro mod supertoscanerstilen ved at være udstyret med polerede tanniner, men sammen med den fløjlsbløde kraft finder man også elegancen fra sangiovese med parfumerede røde og mørke bær. Et lille volatilt touch løfter aromaerne, så intensiteten ikke er anmassende, men bare signalerer lusksuvin af bedste skuffe. 2016 er tip-top årgang, hvor alt gik op i en højere enhed.

Økologisk certificeret

La Gioia er en holdbar, lagringsværdig vin, der kan henlægges op til 15-25 år fra årgang, men den giver via sine smidige tanniner masser af drikkeglæde allerede. Alle Riecines vine er økologisk certificeret, selv om det ikke er noget, de skilter med - de vil hellere anerkendes for deres vines kvalitet.

94 points Robert Parker's WIne Advocate

"pure expression of Sangiovese, the 2016 La Gioia is a beauty. Off the bat, the wine shows a specific mineral note that reminds me of black stone or dusty granite. Beyond that, you get a thick and dense layer of black fruit and plum. The wine is never heavy or flat, instead it shows a lot of energy and freshness with a point of spiciness on the close. That energy is typical of Gaiole in Chianti. This is a medium-to-full bodied Sangiovese with all its various moving parts in harmony..."

3 glas Gambero Rosso

Producent, Riecine
Alkohol, %
Størrelse, 75 (cl)
Serveringstemperatur, 17.0°C
Årgang, 2019