Recommend Icon
Cousiño Macul

Lota, Maipo Valley, 2011

Chile Maipo Valley

Cousiño-familien er med til at sætte standarden for international vinfremstilling

 
575,00 kr
Smagsprofil

Let

Kraftig

Tør

Sød

Lav syre

Høj syre

Blød

Tannisk

Hvad smager vinen af

Kirsebær

Peber

Karamel

Blommer

Vanilje

Passer godt til

Okskød

Lam

Vildt

Lota er fra Cousiño-Macul, som blev grundlagt af Matias Cousiño i 1856. Vinhuset der er blandt Chile’s bedste (ofte omtalt som landets “Premier Cru”), er beliggende i Maipo Valley nærmere betegnet i Macul-området for foden af Andesbjergene. Hver generation af Cousiño-familien har drevet vinhuset på sin måde, men altid i grundlæggerens ånd. I dag varetages den daglige ledelse af Arturo Cousiño, samt hans to brødre, og det er fair nok at sige, at Cousiño-familien er med til at sætte standarden for international vinfremstilling. Samtlige vinstokke er hentet fra de klassiske europæiske vinregioner tilbage i anden halvdel af 1800-tallet, og er helt unikke ved, at være blandt de eneste tilbageværende i hele verden, der stammer fra før vinlusen hærgede i 1870’erne. Cabernet Sauvignon blev hentet i Margaux og Pauillac.

Lota, skabt af dygtige folk

I 1996 købte Cousiño-Macul 300 hektar vinmarker i Buin-området. Buin har et helt særligt mikroklima, som er medvirkende til, at frembringe nogle af Chiles allerbedste vine. Som nævnt blev Cousiño-Macul grundlagt i 1856 og kunne dermed i 2006 fejre deres 150 års jubilæum. I den anledning introducerer de deres nyeste flagskib Lota (produktion ca. 5000 flasker). Teamet som står bag Lota-vinen er Head Winemaker Matías Rivera, som kom til Cousiño-Macul i 1995 og Technical Consultant Pascal Marty, som bl.a. har rådgivet Château Mouton Rothschild og Opus One i Napa Valley. Vinen er lavet på 75% Cabernet Sauvignon og 25% Merlot, og den besidder frugtige aromaer af blommer og kirsebær i begyndelsen, som derefter viger for jordagtige noter, peber, vanilje, karamel og muskatnød. I munden er den blid, elegant og intens på samme tid, og pakket med moden frugt, sødlig eg og krydderier. Tanninerne er meget nærværende og bløde, og afslutningen er vedvarende. Lagres i 15-18 måneder på nye egetræsfade, efterfulgt af minimum 3 år på flaske. Vinen kan anbefales til oksekød, lam og vildt.

Producent, Cousiño Macul
Alkohol, %
Størrelse, 75 (cl)
Serveringstemperatur, 17.0°C
Årgang, 2011