Domaine Les Hauts de Mercurol

Crozes Hermitage Rouge ”Coteaux de la Beaume”, 2020

Rhône

Vinen besidder dejlige afstemte krydderier og strejf af vanilje.

 
185,00 kr

Crozes Hermitage - lidt historie

Yves Cherons far, Denis Cheron, flyttede fra Bourgogne til Vacqueyras i 1960’erne og købte her et negociant firma, Cave du Grand Comtadiné. En af hans leverandører var ejeren af Domaine du Grand Montmirail, og da denne ville afhænde sit domæne, blev det solgt til Denis Cheron. I begyndelsen af 1980’erne overtog sønnen Yves Cheron roret efter at have afsluttet sin uddannelse fra vinskolen i Beaune og han har siden ekspanderet firmaet. Domænets egne vinmarker udgør i dag i alt 46 hektar: 35 hektar i Gigondas, 7 hektar i Vacqueyras, 2 hektar i Beaumes de Venise og 2 hektar Muscat de Beaumes de Venise. De 35 hektar i Gigondas er blandt de højest beliggende i Gigondas, 300-350 meter over havets overflade. Sideløbende med produktionen af vine fra egne marker viderefører Cheron sin fars negociant virksomhed. Vinene fra ”anonyme” producenter vil normalt blive kaldt ”Pascal”, men andre navne kan forekomme på etiketten. Udover at eje Domaine du Grand Montmirail og negociant aktiviteter i det sydlige Rhône, ejer Vignobles Cheron Domaine Les Hauts de Mercurol og Domaine Michel Poinard det i nordlige Rhône og i Bourgogne Domaine Paul Misset og Domaine des Varoilles.

Hævet niveau af denne vin

Denne Crozes Hermitage kommer fra Domaine Les Hauts de Mercurol. Vinmarkerne dækker 7 hektar og er udelukkende tilplantet med Syrah-druer. Druerne til vinen stammer fra vinmarker der ligger 260 meter over havets overflade. Ejendommen, der ligger i forbindelse med vinmarkerne blev totalt renoveret i 2004. Dette, samt tilgangen til vinproduktionen, hvor man holder fast i traditionerne, har hævet niveauet i husets vine. Vinen besidder dejlige afstemte krydderier og strejf af vanilje. Smagen er rig og balanceret med noter af skovbær, lakrids og masser af modne sorte bær. I afslutningen er der dejlige silkebløde tanniner. Vinen kan anbefales til lam, kalvekød, oksekød og ost.

Producent, Domaine Les Hauts de Mercurol
Alkohol, %
Størrelse, 75 (cl)
Serveringstemperatur, 20.0°C
Årgang,