Veneto

Filter:

Pris
Den højeste pris er 319,00 kr Nulstil
kr.
kr.
Årgang
0 valgt Nulstil
Land
0 valgt Nulstil
Område
0 valgt Nulstil
Drue
0 valgt Nulstil
Volume (cl)
0 valgt Nulstil

9 produkter

Recioto della Valpolicella Classico 2020 DOCG - 50 cl
169,00 kr
Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2021
119,20 kr Pr. fl. v/6 stk.
149,00 kr Pr. flaske
Cantina di Negrar
Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2021
119,20 kr Pr. fl. v/6 stk.
149,00 kr Pr. flaske
Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 'La Casetta' 2019
155,00 kr
Prosecco Extra Dry DOC NV
79,20 kr Pr. fl. v/6 stk.
99,00 kr Pr. flaske
Scanavino
Prosecco Extra Dry DOC NV
79,20 kr Pr. fl. v/6 stk.
99,00 kr Pr. flaske
Amarone della Valpolicella DOCG 2020
199,00 kr
Appassimento Rosso 2019
79,20 kr Pr. fl. v/6 stk.
99,00 kr Pr. flaske
Montigoli
Appassimento Rosso 2019
79,20 kr Pr. fl. v/6 stk.
99,00 kr Pr. flaske
Valpolicella 'Si Mento' 2019
68,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
85,00 kr Pr. flaske
Cantina di Negrar
Valpolicella 'Si Mento' 2019
68,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
85,00 kr Pr. flaske
Cedri Soave Classico DOC 2021
84,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
105,00 kr Pr. flaske
Domini Veneti
Cedri Soave Classico DOC 2021
84,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
105,00 kr Pr. flaske
Amarone Della Valpolicella Classico DOC, 2019
319,00 kr 399,00 kr
Villa Domiziano
Amarone Della Valpolicella Classico DOC, 2019

Vivino

4.2

319,00 kr 399,00 kr
-20%

Kort intro til druen 

Veneto er den ottende største vinregion i Italien, omgivet af appellationerne Friuli Venezia Giulia, Emilia-Romagna, Lombardiet og Trentino-Alto Adige. Vinregionen Veneto producerer en bred vifte af vine, fra frodige Prosecco-stjernekastere og lækre Valpolicella til forfriskende Pinot Grigio og Soave-vine.

Produktionen af Recioto 

Historien om produktionen af ​​Recioto della Valpolicella er mærkelig og interessant. Denne vin ses som forløberen for Amarone della Valpolicella, som betragtes som en "misset Recioto". Produktionsprocessen er faktisk den samme for begge vine, undtagen i den sidste del. Faktisk afbrydes  gæringen af ​​de sukkerarter i Recioto, der omdannes til alkohol, for at få en sød vin. Af denne grund har nogle af de ældste etiketter stadig indikationen "Recioto Amarone della Valpolicella". Tørringen af ​​druerne er en naturlig proces. Når druerne er høstet, efterlades de til tørre til januar/februar i tørre og velventilerede rum. Druernes sundhed kontrolleres konstant og periodisk. Presningen finder sted i slutningen af ​​januar eller begyndelsen af ​​februar, afhængigt af vejret om vinteren. Den næste fase, nemlig fermentering, foregår inde i stålbeholdere, altid efter den naturlige metode, i dedikerede rum med kontrollerede temperaturer.  For at få mest muligt ud af skindene skal moget der kaldes en "hat" knækkes flere gange om dagen. Nedbrydningen kaldes overpumpning og foregår ved, at mosten pumpes fra den nederste til den øverste del, og derved forårsages en rigtig vask af skindene. Ved at gøre dette udvindes alle de stoffer, de indeholder, fra skindene.

Resultatet af hele processen 

Resultatet, der følger de tidligere produktionsfaser, er en vin med en dyb granatrød farve. Duften er intens og meget fin. Jam-agtig og livlig næse med fremragende kompleksitet. Recioto er en afbalanceret, harmonisk vin med et strejf af moden frugt og sorte kirsebær. Det er en vin med en varm og omsluttende elegance, med en betydelig længde og vedholdenhed.