Rondinella
Rondinella er en italiensk rød druesort, som stort set kun dyrkes og anvendes i egnen omkring Verona i Italien. Rondinella anvendes primært som blandingsdrue i de Corvina-baserede vintyper Amarone og Ripasso. Rondinella betyder faktisk den lille svale, og i drueblandingen bidrager den til farve og duft, styrke og struktur – men også det man kalder krop.
Viser alle 7 resultater
-
v/6 flasker
Montigoli Valpolicella Ripasso Superiore 2020
89 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Montigoli Amarone della Valpolicella DOCG 2019
249 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2019 DOC ‘La Casetta’ Domini Veneti
199 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
10 %TilbudSpar 51 Kr.v/1 kasse
Smagekasse – Rødvine
500 Kr.449 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/1 flaske
Amarone Jago Classico DOC 2016
413 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Villa Tessa Rosso Veronese IGT 2020
69 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Montigoli Appassimento Rosso 2019
79 Kr.✓ På lager & klar til levering
En blandingsdrue
Druen kan beskrives som lidt rustisk, men det er ikke nogen særlig interessant drue. Man ser dog yderst sjældent en vin, der udelukkende er lavet på Rondinella. Det er en rødvinssort udbredt i egnen omkring Verona i Italien. Det er en sikker andenviolin i de klassiske blandinger som Bardolino og Valpolicella. Druen er et direkte afkom af områdets hoveddrue Corvina.
Druens karakteristika
Rondinella giver lette, frugtige og kirsebærsmagende vine. Rondinella druen giver vinen en kraftig farve og flot struktur. Den har også en masse duft. Den er som skrevet ret enkel på egen hånd, og vil derfor ofte optræde i selskab med andre druer. Der findes ud over Italien nogle små drue arealer i Argentina.
Veneto
Med sin beliggenhed i Norditalien grænser Veneto mod vest op til Lombardia, mod nordvest grænses der op til Trentino-Alto Adige, nord grænses der op mod Østrig, øst er det mod Friuli Venezia-Guilia og Adriaterhavet og mod syd Emilia Romagna. Alpernes beskyttelse, Gardasøens varme og mildhed, slettelandets kontinentale klima og andre meteorologisk forhold, skaber yderst gunstige betingelser for vinproduktion i Veneto. Venetos vinkort omfatter hele 25 DOC og 2 DOCG-typer, og produktionen er den højeste sammenlignet med andre regioners DOC. Dette skyldes generelt storproduktionen fra 1960’erne og 70’erne, hvor Valpolicella, Bardolino og Soave blev produceret og markedsført yderst effektivt.
Mad til druen Rondinella
Vine der hovedsageligt er dyrket på denne drue inkluderer: lam og oksekød. Man kan såvel nyde denne vin med tacos.