Available Filters

Rondinella

Rondinella er en italiensk rød druesort, som stort set kun dyrkes og anvendes i egnen omkring Verona i Italien. Rondinella anvendes primært som blandingsdrue i de Corvina-baserede vintyper Amarone og Ripasso. Rondinella betyder faktisk den lille svale, og i drueblandingen bidrager den til farve og duft, styrke og struktur – men også det man kalder krop.

Filter

Viser alle 7 resultater

  • 11 %
    Tilbud
    Spar 10 Kr.
    Montigoli Valpolicella Ripasso Superiore DOC 2019 - valpolicella ripasso
    v/6 flasker

    Montigoli Valpolicella Ripasso Superiore 2020

    85 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • 36 %
    Tilbud
    Spar 90 Kr.
    Montigoli Amarone della Valpolicella DOCG 2018 rødvin
    v/6 flasker

    Montigoli Amarone della Valpolicella DOCG 2019

    159 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • 31 %
    Tilbud
    Spar 70 Kr.
    Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2018 DOC 'La Casetta' Domini Veneti
    v/6 flasker

    Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2018 DOC ‘La Casetta’ Domini Veneti

    159 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • 10 %
    Tilbud
    Spar 51 Kr.
    v/1 kasse

    Smagekasse – Rødvine

    449 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Montigoli Arrossimento 3 liter Bag-in-Box IGT - Montigoli Arrossimento
    v/1 boks

    Montigoli Arrossimento 3 liter Bag-in-Box IGT

    179 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Villa Tessa 2018 Rosso Veronese IGT rødvin
    v/6 flasker

    Villa Tessa Rosso Veronese IGT 2019

    89 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Montigoli Appassimento Rosso Veneto IGT 2019 - Montigoli Appassimento
    v/6 flasker

    Montigoli Appassimento Rosso 2020

    74 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv

En blandingsdrue 

Druen kan beskrives som lidt rustisk, men det er ikke nogen særlig interessant drue. Man ser dog yderst sjældent en vin, der udelukkende er lavet på Rondinella. Det er en rødvinssort udbredt i egnen omkring Verona i Italien. Det er en sikker andenviolin i de klassiske blandinger som Bardolino og Valpolicella. Druen er et direkte afkom af områdets hoveddrue Corvina

Druens karakteristika 

Rondinella giver lette, frugtige og kirsebærsmagende vine. Rondinella druen giver vinen en kraftig farve og flot struktur. Den har også en masse duft. Den er som skrevet ret enkel på egen hånd, og vil derfor ofte optræde i selskab med andre druer. Der findes ud over Italien nogle små drue arealer i Argentina. 

Veneto 

Med sin beliggenhed i Norditalien grænser Veneto mod vest op til Lombardia, mod nordvest grænses der op til Trentino-Alto Adige, nord grænses der op mod Østrig, øst er det mod Friuli Venezia-Guilia og Adriaterhavet og mod syd Emilia Romagna. Alpernes beskyttelse, Gardasøens varme og mildhed, slettelandets kontinentale klima og andre meteorologisk forhold, skaber yderst gunstige betingelser for vinproduktion i Veneto. Venetos vinkort omfatter hele 25 DOC og 2 DOCG-typer, og produktionen er den højeste sammenlignet med andre regioners DOC. Dette skyldes generelt storproduktionen fra 1960’erne og 70’erne, hvor Valpolicella, Bardolino og Soave blev produceret og markedsført yderst effektivt. 

Mad til druen Rondinella 

Vine der hovedsageligt er dyrket på denne drue inkluderer: lam og oksekød. Man kan såvel nyde denne vin med tacos.