Tilgængelige filtre

Rondinella

Rondinella dessertvin | Det er en italiensk rød druesort, som stort set kun dyrkes og anvendes i egnen omkring Verona i Italien. Rondinella anvendes primært som blandingsdrue i de Corvina-baserede vintyper Amarone og Ripasso. Læs mere om denne type vin i bunden af siden.

Filter

Viser et enkelt resultat

  • v/1 flaske

    Recioto della Valpolicella Classico 2019 DOCG

    142 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv

Hurtigt overblik over Rondinella druen

Rondinella-druevarianten er en drue, der i vid udstrækning dyrkes i Veneto-regionen i Italien og er flittigt brugt til fremstilling af den berømte italienske rødvin.
Denne druevariant udgør en integreret del af vinene såsom Valpolicella og Bardolino, og den blandes også ofte med vine som Corvina og Molinara, hvilket tilføjer urtesmag til den.
For så vidt angår denne drues ophav, er det en mutation af Corvina, og DNA'et udført i 2005 på denne drue beviste det.
Rondinella druesort er ret generøs og rustik, når det kommer til kroppen og vokser godt i jord med et højt lerindhold, som typisk ikke er meget udsat.

Recioto og Amarone

Processen med at lave Recioto eller Amarone, som kaldes 'halmteknik', hvor druer tørres på stråmåtterne, er givet videre til den moderne verden af ​​de gamle grækere.
I 643 e.Kr. udsendte kong Rotari af Rombard en meddelelse om at beskytte Rondinella og andre druesorter mod at blive ødelagt af bønderne på deres marker.
Venedig blev det vigtigste handelscenter under det byzantinske imperium, som var kendt for sin eksport af vine, især Valpolicella-vinen (vinen, der får sit navn fra kombinationen af ​​latinske og græske ord, som betyder vin hentet fra kældre), som blev fremstillet fra Rondinella og dets andre blandingspartnere.

Men snart blev lokale handelsrestriktioner indført af osmannerne, hvilket tvang vinproducenterne i regionen til at udvide deres omfang af lokal vindyrkning.
Selv i det 19. århundrede stod Rondinella-druen over for Phylloxera-krisen, men var i stand til at afværge den og i vid udstrækning afværge den hurtigt.

Druens karakteristik og evne

Rondinella har en sort, medium, drue med meget voksagtig, solid hud med lilla sort farve. Klyngen er mellemstor, pyramideformet, vinget, medium kompakt med et medium, femkantet.
Rondinella-druen er meget alsidig og tilpasser sig let til forskellige jordtyper og klimaer, idet den er en ret rustik vinstok og har et højt udbytte.
Vinen Rondinella vinificeret alene (hvilket sjældent sker) giver en intens rubinrød vin, med en delikat frugtagtig duft, medium fylde, god syre og lidt tanniner.

0
Din kurv er tom!

Det ser ud til, at du ikke har tilføjet nogen varer til din indkøbskurv endnu.

Udforsk vores sortiment