Available Filters

Ugni

Den mest almindelige italienske Ugni går under navnet Trebbiano og er identisk med den franske Ugni Blanc. Ugni Blanc/Trebbiano er en italiensk drue og er en af ​​de mest plantede druesorter i verden. Find en mousserende vin som indeholder Ugni druen her på siden, og læs mere i bunden af siden.

Filter

Viser alle 2 resultater

  • Pol Clément Blanc de Blancs Brut Vin Mousseux franske bobler
    v/24 flasker

    Pol Clément Blanc de Blancs Brut Vin Mousseux

    27 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv
  • Veuve Devienne Blanc de Blancs Brut - veuve devienne
    v/6 flasker

    Veuve Devienne Blanc de Blancs Brut NV

    89 Kr.

    ✓ På lager & klar til levering

    Læg i kurv

Druesorten giver gode udbytter og er frisk samt frugtagtig. Ugni-druen står for omkring en tredjedel af al hvidvinsproduktion i Italien. Druen bliver ofte set i Brandy og Cognac. 

En stor familie 

Aktuel DNA-forskning, der dækker en række regioner og navne, tyder på, at der er mange forskellige sorter af Ugni med fjerne eller ubeviste relationer til andre druer i gruppen.

De deler nogle træk; den mest basale er, at de alle er hvide varianter. Klaser har tendens til at være lange og store, bærrene modner normalt sent, og vinstokkene er kraftige og kan tilpasses en række terroirer.

Mega populær i Italien 

Den var engang så udbredt, at den blev brugt selv i Toscanas berømte rødvine. Denne praksis var så almindelig, at myndighederne blev tvunget til at godkende den i appellationslovene. Fra 2014 var Trebbiano Toscano(Ugni) stadig tilladt (i op til 10 procent af blandingen).

Ugni ude på vinmarken 

Generelt er druen en høj cropper, med høj klasevægt og god frugtbarhed. Den er sen spirende, hvilket afbøder forårsfrosten, men har brug for masser af sol for at modnes fuldt ud, selvom den tilpasser sig mange vækstbetingelser.

Den bedste måde at identificere Ugni (Trebbiano Toscano) på i vingården kan være, at spidserne af dens klaser ofte er delt i to. Mens sorten stadig skal forbindes med nogen fremragende tørre hvide, er der i de senere år forsket betydeligt i at optimere frugtkvaliteten i vingården.

Ugni i Frankrig 

Mens druen stammer fra Italien, var der i 2010 omkring 90.000 hektar vinstokke i Frankrig – mere end det dobbelte af det samlede italienske. En stor del af det franske vingårdsområde er koncentreret i Cognac-regionen og omkringliggende dele af det sydvestlige Frankrig.

Det menes, at Ugni (Trebbiano Toscano) blev introduceret til Frankrig i løbet af det 14. århundrede, da den pavelige domstol flyttede fra Rom til Avignon i den sydlige Rhône-dal. I det 15. og 16. århundrede blev sorten brugt i forskellige dele af det sydøstlige Frankrig under navnet Ugni Blanc. Dens popularitet faldt i de efterfølgende århundreder. Den findes nu kun sjældent i nogen af ​​Frankrigs middelhavsvinområder.

Ugni Blancs sygdomsresistens er nøglen til dens succes i Charentais (hvor den står for 95 procent af al cognacproduktion), hvis kølige, fugtige klima øger risikoen for råd i vinmarkerne. Råd-tilbøjelige druesorter ville simpelthen ikke være nyttige her; rådne druer laver dårlig vin, dårlig vin laver forfærdelig brandy.