Inspiration

Find inspiration eller information om vin her på siden. Vi skriver forskellige indlæg som forhåbentlig vil kunne hjælpe dig med at lære mere om vin parringer og om vine generelt..

Kalksten, til terroir indlæg
Guide

Hvad er terroir

I dette blogindlæg vil vi udforske terroir – en vigtig faktor i vinproduktionen, der kan påvirke druernes smag og karakter på mange måder.

Læs artikel »
Champagne Hvordan laves det Produktion af champagne
Nyttig viden

Champagne – Hvordan laves det?

Champagne er en mousserende vin, der laves i Champagne regionen i Frankrig. Produktionen af Champagne er omfattende og indebærer forskellige regler der skal overholdes, for at kunne kalde sit produkt Champagne.

Læs artikel »
rosevin
Guide

Serveringstemperatur på vin

Temperaturen har en stor betydning for vinens udtryk og smagsnuancer. Den optimale temperatur kan variere meget afhængig af vintypen og producenten. Det kan derfor være svært at opstille præcise regler for temperaturen for den enkelte vin. Greatwine giver dig her inspiration til at finde den rigtige temperatur på vinene.

Læs artikel »
Hvad er tannin? - tannin
Inspiration

Hvad er tannin?

Hvis du drikker vin, har du sandsynligvis hørt om tannin som er tilstede i vin, men du ved muligvis ikke, hvad det er. Her har vi samlet den allervigtigste viden om tanniner og kommet med vores bud på nogle gode produkter med højt og lavt tannin indhold.

Læs artikel »
Inspiration

Riesling – Lær om den fornemme og ædle druesort

Dette indlæg handler om druen Riesling og dens tyske oprindelse, vi dykker ned i hvad der gør druen så elegant. Her får man en bid af historien, klimaet, klassifikationen, karakteristika, dens egen dag og hvilket mad der kan spises til, god fornøjelse.

Læs artikel »
Forårets favoritter - rose vin
Inspiration

Forårets favoritter

Foråret er landet, og derfor har du her den perfekte guide til forårsvine med specielt fokus på hvid- og rosévine, der kan nydes i forårssolen og den fremtittende sommer ☀️

Læs artikel »
røde druer vindruer vinmark
Inspiration

Tør, men saftig?

Hvordan kan en vin være både tør og saftig? Vinens verden er fyldt med særlige ord og vendinger, som kan forvirre mere end de gavner. Det er som en helt anden planet med sit helt eget sprog. Både synssansen, lugtesansen og smagssansen spiller hver sin vigtige rolle, når der skal smages på vin.
Du bør først smage på vinen, når du har set på og duftet til vinen Vi har lavet en ganske kort smagsguide, så du kan deltage i vinsnakken over middagen.

Læs artikel »
Lær mere om Barolo
Nyttig viden

Barolo – Læs om den italienske druesort

Lær mere om Barolo druen fra Piemonte-regionen placeret i det nordlige Italien og find ud af mulige madkombinationer.

På trods af sin titel som “Kongernes vin” kan Barolo faktisk være en temmelig alsidig vin, når den bliver parret med mad.

Læs artikel »
0
Din kurv er tom!

Det ser ud til, at du ikke har tilføjet nogen varer til din indkøbskurv endnu.

Udforsk vores sortiment