Cinsault

Filter:

Pris
Den højeste pris er 445,00 kr Nulstil
kr.
kr.
Årgang
0 valgt Nulstil
Land
0 valgt Nulstil
Område
0 valgt Nulstil
Drue
0 valgt Nulstil
Volume (cl)
0 valgt Nulstil

7 produkter

Cotes du Rhone Rosé 2020
71,20 kr Pr. fl. v/6 stk.
89,00 kr Pr. flaske
Domaine St Pierre
Cotes du Rhone Rosé 2020
Udsolgt
Rosé 2021
100,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
125,00 kr Pr. flaske
Les Marlys
Rosé 2021
100,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
125,00 kr Pr. flaske
Mas Compagne Rosé, 2023 Gard IGP NV
71,20 kr Pr. fl. v/6 stk.
89,00 kr Pr. flaske
Domaine de Tavernel
Mas Compagne Rosé, 2023 Gard IGP NV
71,20 kr Pr. fl. v/6 stk.
89,00 kr Pr. flaske
Mr. Paul Cinsault Rosé
28,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
35,00 kr Pr. flaske
Paul Sapin
Mr. Paul Cinsault Rosé
28,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
35,00 kr Pr. flaske
Irrésistible Rosé, Côtes de Provence Cru Classé, 2021
395,00 kr
Bastide Blanche Rosé, Côtes de Provence Cru Classé 2021
445,00 kr
Rosé, IGP Méditerranée
68,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
85,00 kr Pr. flaske
Le Petit Frenchy
Rosé, IGP Méditerranée
68,00 kr Pr. fl. v/6 stk.
85,00 kr Pr. flaske

Det som Cinsault bidrager med 

Når den aftappes alene, producerer Cinsault typisk frugtige og friske vine beregnet til at blive drukket mens de unge. Lyse røde bærfrugter som kirsebær, modne jordbær og røde ribs dominerer, komplimenteret af sort peber, violer og krydderier. Dybest set er dette beregnet til at åbne sig under den sollen i det område man dyrker druen i. 

Hvad kan Cinsault komplimentere?

Cinsault og Cinsault-baserede blandinger er ret alsidige. Druen kan samarbejde godt med almindelige sydfransk mad og middelhavsfødevarer: sorte oliven, fåremælksost, ratatouille og ja, en lækker pizza. Dens krydrethed kan dog tåle mere hjertelig mad som grillpølse eller hvidløgstunge retter. Rosevine er perfekte til niçoise salat eller en sandwich twin the pan bagnat.

Druen er desværre i tilbagegang 

Cinsault er en vigtig, men desværre reducerende, spiller i den berømte Chateauneuf-du-Pape-blanding og kan også findes i andre sydlige Rhône-blandinger. Den er også almindeligt brugt i Languedoc-Roussillon og Provence. I Italien går Cinsault under betegnelsen Ottavianello og kan findes i små beplantninger.

Cinsault vindyrkning

Druerne bliver dannet i tætte klaser, med lave niveauer af tanniner i skallerne. Den kan producere tunge afgrøder på høsttidspunktet, selv i særligt tørre og tørkelignende årgange, hvilket kræver opmærksomme vinmagegere for at sikre, at afgrøder niveauerne holder sig i skak. Den er tilbøjelig til sygdomme og meldug i fugtige, våde årgange takket være de tætte klynger. Sorten har fundet vej til et flertal af vindyrkningsregioner, med næsten 23.000 hektar rapporteret i 2016.